2012 Dayton Contest University - COURSE OUTLINE - 7:00 AM to 5:00 PM

7:00 ALL SALON A & B – Registration and Buffet Breakfast – 60 minutes 8:00 ALL SALON A & B – Welcome to CTU 2012 – K3LR – 10 minutes 8:10 ALL SALON A & B - The Spirit of Contesting – It Matters! – N6TR - 40 minutes

9:00 CONTEST SESSION #1 – attend ONE of 4 sessions – 60 minutes SALON A – Short Vertical RX antennas + Feedline Chokes – W8WWV SALON B – Contest Station Optimization – K3NA SALON C/D – Tower Safety, Proper Load Design and Maintenance – K7NV HARDING – 2012 VHF Contesting – W5ZN

10:00 ALL CONTEST SNACK - 15 minutes sponsored by SuperBertha.com

10:15 CONTEST SESSION #2 – attend ONE of 4 sessions – 60 minutes SALON A – Contesting from a City Lot – K2RD SALON B – Why Some Antennas Work Better Than Others - W3LPL SALON C/D – Contesting from Outside of the USA – XE1KK HARDING – Guide to RTTY Contesting - W0YK

11:20 CONTEST SESSION #3 – attend ONE of 4 sessions – 55 minutes SALON A – Contest Clubs. Starting, Revitalizing and Growing – W5WZ SALON B – Feedlines, Feedpoints, Transformers, Connectors and Grounds – W3LPL SALON C/D – The Reverse Beacon Network and CW Skimmers – N6TV HARDING – SO2R and more for RTTY Contesting – W0YK

12:15 ALL SALON A & B - CONTEST LUNCH – 45 minutes 1:00 ALL SALON A & B - Eye Ball Sprint -K1DG - 10 minutes

1:15 ALL SALON A & B – Enriching Your Contest Experience – K3LR – 25 minutes

\*1:45 CONTEST SESSION by REQUEST to RERUN - Attend ONE of 4 sessions – 50 minutes
\*SALON A – As determined by vote
\*SALON B – As determined by vote
\*SALON C/D – As determined by vote
\*HARDING – As determined by vote

2:40 CONTEST GROUPs #1 Attend ONE of 4 sessions – 30 minutes SALON A – Top Band Contesting, Sweepstakes and the CW Sprint Chat – N6TR and N0AX SALON B – Propagation during 2012 – what's ahead. Q&A -W3LPL SALON C/D – Logging Program Discussion – N6TV HARDING – VHF Contest Discussion – W5ZN

3:15 CONTEST GROUPs #2 Attend ONE of 4 sessions – 30 minutes SALON A – DX and Expedition Contesting Q&A – XE1KK and K3NA SALON B – Rotors and Mechanical Ideas for Antennas – K7NV SALON C/D – Station Design Q&A – K2RD and K1DG HARDING – RTTY Contest Discussion – W0YK

3:45 ALL CONTEST SNACK – 15 minutes sponsored by SuperBertha.com 4:00 ALL SALON A & B – 2012 Contest Radio Performance - NC0B – 50 minutes 4:50 ALL SALON A & B – CTU 2012 Wrap Up and Surveys – K3LR - 10 minutes

\* 1:45 PM CONTEST SESSION by REQUEST to RERUN Students will vote for 4 topics/classes (during lunch) that they missed and would like to have presented again – the top 4 by vote - will RERUN in this time slot